Naturligt glutenfritt julbröd 25 g jäst 300 g (3 dl) mjölk 100 g (1 dl) vatten 20 g (2 msk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 90 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn 40 g (2 msk) mörk sirap 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk salt 1/2 tsk malen anis 1/2 tsk malen fänkål 1/2 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kanel 1/4 tsk malen kryddnejlika 100 g (1 1/2 dl) bovetemjöl 100 g (2 1/2 dl) havremjöl 1 dl torkad frukt och bär, tex russin, tranbär, dadlar och aprikoser Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, pofiber och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen ordentligt, gärna med hushållsassistent. Rulla degen i lite bovetemjöl och forma till ett bröd. Låt jäsa under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Tips på annat glutenfritt bröd till jul: Snabb glutenfri kavring Glutenfria saffransscones Glutenfria pepparkaksbröd Naturligt glutenfria snabba julfrallor Glutenfria pepparkaksscones Glutenfritt vörtbröd Glutenfritt julbröd Glutenfritt snabbt vörtbröd