Annons
Annons

Naturligt glutenfritt julbröd

Jag älskar julens frukostar, gärna med risgrynsgröt och ett gott bröd. Här kommer recept på ett naturligt glutenfritt julbröd med härlig smak av julkryddor. Brödet innehåller också torkade frukter och bär som jag förknippar med julen och gör brödet extra gott!

Naturligt glutenfritt julbröd

Naturligt glutenfritt julbröd
25 g jäst
300 g (3 dl) mjölk
100 g (1 dl) vatten
20 g (2 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
90 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn
40 g (2 msk) mörk sirap
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk malen anis
1/2 tsk malen fänkål
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1/4 tsk malen kryddnejlika
100 g (1 1/2 dl) bovetemjöl
100 g (2 1/2 dl) havremjöl
1 dl torkad frukt och bär, tex russin, tranbär, dadlar och aprikoser

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk, pofiber och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen ordentligt, gärna med hushållsassistent.
  5. Rulla degen i lite bovetemjöl och forma till ett bröd.
  6. Låt jäsa under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i ca 40 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar