Annons

Naturligt glutenfritt långpannebröd

Naturligt glutenfritt bröd som bakas enkelt och smidigt i långpanna och blir saftigt och gott med en rustik smak av havre och teff. Brödet håller sig saftigt i flera dagar så du behöver inte frysa ner det på en gång.

 

Naturligt glutenfritt långpannebröd

Det här brödet är det första jag bakade med hjälp av min nya assistent från Ankarsrum. Jag är jättenöjd med resultatet och bearbetningen av degen! Snabbt, effektivt och degen blev väl bearbetad. En assistent är verkligen en bra hjälp när man bakar glutenfritt eftersom degen är för kladdig för att knåda för hand och Ankarsrum kan jag varmt rekommendera om du funderar på vilken assistent du ska köpa.

Annons

Naturligt glutenfritt långpannebröd Ankarsrum

Annons

 

Naturligt glutenfritt långpannebröd (12 bitar)
25 g (1/2 paket) jäst
500 g (5 dl) vatten
10 g (1 msk) fiberhusk
45 g (1/2 dl) rapsolja
40 g (2 msk) ljus sirap
1 tsk salt
90 g (2 1/2 dl) havregryn (ren havre)
60 g (1 dl) solrosfrön
180 g (3 dl) teffmjöl
50 g (1 dl) rismjöl
120 g (3 dl) havremjöl

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen med vattnet.
  3. Tillsätt fiberhusk, olja, sirap, salt och havregryn och vispa ihop till en smet. Låt svälla i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt solrosfrön, teffmjöl, rismjöl och havremjöl och arbeta ihop degen, gärna i assistent. Observera att degen ska vara kladdig så tillsätt inte mer mjöl än angivet i receptet, då blir brödet torrt.
  5. Låt degen vila i bunken i ca 15 minuter.
  6. Stjälp upp degen i en långpanna, ca 25 x 30 cm, täckt med bakplåtspapper. Platta ut degen med fuktade händer.
  7. Strö över havregryn och frön.
  8. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Låt brödet svalna något i formen innan det stjälps upp. Skär i rutor.

Naturligt glutenfritt långpannebröd

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar