Naturligt glutenfritt rostbröd 50 g jäst 2 dl mjölk 2 dl vatten 1 1/2 msk (15 g) fiberhusk 2 msk (25 g) rapsolja 1 msk (20 g) flytande honung 1 uppvispat ägg 1 tsk salt 2 dl (35 g) pofiber 2 dl (110 g) majsmjöl 2 dl (110 g) rismjöl Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar tills den blivit smidig, ca 5 minuter. Lägg degen i en smord brödform på 1, 5 liter. Tryck ut den med fuktade händer så att den fyller upp formen. Låt jäsa under bakduk tills degen jäst upp till kanten på formen, ca 45-60 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- eller vallmofrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp det på ett galler och låter brödet svalna helt under bakduk. Andra glutenfria formbröd: Glutenfri formfranska med xantangummi Glutenfritt rostbröd Glutenfritt chiabröd Glutenfritt frukostbröd med frön Glutenfri filmjölkslimpa