Annons

Naturligt glutenfritt rostbröd

Naturligt glutenfritt rostbröd som bakas på majs- och rismjöl. Brödet blir neutralt i smaken och passar perfekt att rosta i brödrosten.

Naturligt glutenfritt rostbröd

Naturligt glutenfritt rostbröd
50 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 1/2 msk (15 g) fiberhusk
2 msk (25 g) rapsolja
1 msk (20 g) flytande honung
1 uppvispat ägg
1 tsk salt
2 dl (35 g) pofiber
2 dl (110 g) majsmjöl
2 dl (110 g) rismjöl

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar tills den blivit smidig, ca 5 minuter.
  5. Lägg degen i en smord brödform på 1, 5 liter. Tryck ut den med fuktade händer så att den fyller upp formen.
  6. Låt jäsa under bakduk tills degen jäst upp till kanten på formen, ca 45-60 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- eller vallmofrön.
  8. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp det på ett galler och låter brödet svalna helt under bakduk.
Annons
Dela på:

Kommentarer till “Naturligt glutenfritt rostbröd”

  1. Veronica Nyberg skriver: 20 oktober, 2017

    Hej, du har så många recept jag skulle vilja prova, speciellt dessa på bröd. Men jag hittar ingen assistent som orkar med en glutenfri trög deg, de börjar lukta bränt ganska snabbt. Har du något tips där?

    Sedan tycker jag att du ska komma på hur man gör glutenfria anisbockar. Det är det enda jag på riktigt kan sakna emellanåt 😉


Annons

Laddar