Nyttigt glutenfritt bananbröd 2 mogna bananer 2 ägg 180 g (4 dl) havremjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 1 tsk honung (går att utesluta) 50 g kokosolja (går att byta ut mot annan olja) 20 g (ca 1/2 dl) valnötter, grovhackade Mosa bananerna och vispa ihop med äggen i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung, kokosolja och grovhackade valnötter och blanda ihop till en lös deg. Häll smeten i en smord brödform eller klä brödformen med bakplåtspapper. Toppa eventuellt med några bananskivor och valnötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Tips på andra glutenfria recept med bananer: Glutenfri banankaka med choklad Glutenfri ugnspannkaka med banan Glutenfria bananvåfflor Glutenfritt snabbt bananbröd Glutenfria bananpannkakor Glutenfri banankaka med kola och daim