Snabb glutenfri kavring 300 g (3 dl) filmjölk 200 g (2 dl) gräddfil (går att ersätta med filmjölk) 105 g (3/4 dl) mörk sirap 10 g (1 msk) fiberhusk 105 g (3 dl) havregryn (ren havre) 1 tsk malen anis 1 tsk malen fänkål 1 tsk salt 1 1/2 tsk bikarbonat 275 g (5 dl) grov glutenfri mjölmix, tex Semper Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Lägg den lösa degen i en smord bakform och jämna till den på ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter. Låt brödet stå kvar i formen och svalna en stund och låt sedan svalna helt på galler under bakduk. Det fina uppläggningsfatet finns att köpa i Året Runts webbshop. Fler recept på glutenfritt bröd som passar bra till jul: Glutenfritt vörtbröd Glutenfria snabba julfrallor Glutenfria pepparkaksbröd Glutenfria saffransscones