Annons

Snabba glutenfria durrabröd

Jag gillar när det går snabbt att baka bröd på morgonen för finns det något bättre än nybakat bröd till frukost? De här snabba bröden är naturligt glutenfria och bakas på durramjöl som ger en lite mustig och rustik smak som jag gillar.

Snabba glutenfria durrabröd på fat

Snabba glutenfria durrabröd (8 st)
200 g (4 dl) durramjöl
10 g (1 msk) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
45 g (1/2 dl) rapsolja
350 g (3 1/2 dl) mjölk

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner olja och mjölk och låt svälla i 15 minuter.
  3. Klicka ut den lösa degen med hjälp av två skedar till åtta bröd på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Snabba glutenfria durrabröd på plåt innan gräddningBröden innan gräddning.

Annons
Annons

Snabba glutenfria durrabröd på plåt efter gräddningBröden efter gräddning.

Nybakade snabba glutenfria durrabröd på fat

Frukost med snabba glutenfria durrabröd på fat

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar