Som ni vet så älskar jag bröd som går snabbt att baka. Det är perfekt när man är hungrig på morgonen men vill ha nybakat bröd. För vem vill inte ha nybakat bröd till frukost, det finns ju nästan inget bättre! De här frallorna bakas med bakpulver istället för jäst. Det är bara att röra ihop degen, klicka ut den på en plåt och grädda. Enklare kan det knappast bli! Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri bakinspiration. Snabba filmjölksfrallor (6 st) 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl) 2 tsk bakpulver 1 tsk pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller fiberhusk 1/4 tsk salt 25 g (2 msk) rapsolja 250 g (2 1/2 dl) filmjölk Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg. Klicka ut degen till 6 bullar med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Fukta eventuellt händerna med lite vatten och forma till bullarna. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Frallorna innan de gräddas i ugnen. De nygräddade frallorna. Frallorna blir mjuka, saftiga och jättegoda. De äts med fördel nybakade men är även goda dagen efter. Dock rekommenderar jag i så fall att värma på dem lite så blir de som nybakade! Frukost med nybakat bröd på nolltid! Tips på fler goda glutenfria bröd utan jäst: Glutenfria stekpannescones Snabba glutenfria hönökakor Glutenfri kavring som på restaurang Glutenfria snabba kesofrallor Glutenfria snabba majsbröd Glutenfria solrosscones