Det här receptet är toppen att baka med barn tycker jag. Det är enkelt att röra ihop ingredienserna och lite pyssligt och roligt att fördela smeten i formarna. Självklart är det roligt att provsmaka kakorna också 😊 Snabba glutenfria havrekakor (ca 24 st)150 g smör135 g (1 1/2 dl) strösocker2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)130 g (3 1/2 dl) glutenfria havregrynSmält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och havregryn direkt i kastrullen. Rör om tills allt blandat sig.Fördela smeten i småbrödsformar placerade på en vanlig plåt eller i en minimuffinsplåt.Grädda kakorna i 175 grader i ca 12 minuter. Kakorna innan de gräddas. De nybakade havrekakorna 😍 Kakorna håller sig goda i ungefär 5 dagar vid förvaring i burk med tättslutande lock i rumstemperatur. De går också utmärkt att frysa ner och tinar snabbt. Tips på fler goda glutenfria kakor med havregryn:Glutenfria havrekakor med kolasmakGlutenfri mjuk havrekaka med blåbärGlutenfria havrekakor med kokosGlutenfria havrebollarGlutenfria havrerutor med chokladGlutenfri chocolate chip kladdkaka