Annons

Snabba glutenfria hönökakor

Hönökakor är ett av mina mest populära recept här på bloggen. Här är en variant utan jäst som går blixtsnabbt att baka, perfekt när du vill ha gott nybakat bröd snabbt!

Här hittar du mitt populära originalrecept på hönökakor med jäst: Glutenfria hönökakor

Om du vill baka dem med naturligt glutenfria mjöler hittar du recept här: Naturligt glutenfria hönökakor

Nybakade snabba glutenfria hönökakor

Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration!

Annons

Glutenfria snabba hönökakor

Annons

Snabba glutenfria hönökakor
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda)
2 tsk pulveriserad psyllium/fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25 g (2 msk) rapsolja
20 g (1 msk) ljus sirap
200 g (2 dl) mjölk

  1. Blanda alla ingredienserna i en bunke i den ordning de står i receptet.
  2. Bred ut den kladdiga degen till en ganska tunn rund kaka på en plåt med bakplåtspapper. Nagga.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.

Deg till snabba glutenfria honokakorDegen utbredd till en kaka.

Snabba glutenfria honokakor innan graddning Innan gräddning.

Snabba glutenfria honokakor efter graddning Efter gräddning.

Annons

Snabb glutenfri honokaka

Glutenfria snabba hönökakor

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar