Tekakorna bakas med havre som är ett näringsrikt och naturligt glutenfritt spannmål som ger frallorna en god rustik smak. Använd havregryn och havremjöl gjort på ren havre för att vara säker på att den inte kontaminerats av sädesslag som innehåller gluten. Glutenfria snabba tekakor med havre (8 st)60 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn160 g (4 dl) glutenfritt havremjöl (jag använder Urtekrams havremjöl) 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium) 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 45 g (1/2 dl) rapsolja 200 g (2 dl) vatten 200 g (2 dl) mjölk Glutenfria havregryn till garneringBlanda ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.Låt den lösa degen svälla i bunken i 15 minuter.Klicka ut degen till tekakor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över havregryn.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter. Tips på andra glutenfria recept med havre: Glutenfritt stekpannebröd med havre Glutenfria tekakor med havre Glutenfritt havrebröd i form Glutenfria havrekakor med kokos Glutenfria havrefrallor