Annons

Snabbt glutenfritt bröd med äpple

Glutenfritt bröd med äpple som blir otroligt mjukt och gott och som inte smular alls, mycket tack vare den stora mängden fiberhusk som binder ihop brödet. Brödet behöver en timme i ugnen för att gräddas men det kräver en väldigt liten arbetsinsats och den lösa degen går snabbt och lätt att vispa ihop.

Snabbt glutenfritt bröd med äpple

Snabbt glutenfritt bröd med äpple
20 g (1/2 dl) chiamjöl
130 g (2 dl) teffmjöl
110 g (2 1/2 dl) havremjöl
20 g (2 msk) fiberhusk
10 g (1 1/2 tsk) bikarbonat
10 g (1 1/2 tsk) salt
6 g (1 msk) brödkryddor
600 g (6 dl) vatten
80 g (1 st) äpple, skalat och finrivet
70 g (1/2 dl) mörk sirap

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner vatten, finrivet äpple och sirap.
  3. Häll den lösa degen i en smord brödform.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter.

Snabbt glutenfritt bröd

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar