Annons

Snabbt glutenfritt tunnbröd

Här kommer ett recept på glutenfritt tunnbröd som går snabbt att baka och grädda i stekpanna. Tunnbröden innehåller ingen jäst och behöver inte jäsa, degen behöver bara svälla en stund innan den bakas ut. Mina tunnbröd är goda att äta till frukost, på utflykten eller varför inte göra matiga tunnbrödsrullar?

Glutenfritt snabbt tunnbröd

Snabbt glutenfritt tunnbröd (6 st)
220 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå
20 g (2 msk) fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
1 krm hjorthornssalt
1/2 tsk salt
350 g (3 1/2 dl) mjölk
20 g (1 msk) ljus sirap
30 g (2 msk) rapsolja

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Annons

    Tillsätt mjölk, sirap och olja och vispa till en slät smet.

  2. Låt svälla i ca 20 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix och dela degen i 6 delar. Kavla ut dem till tunna rundlar lika stora som stekpannan. Kavla gärna med kruskavel på båda sidorna.
  4. Grädda tunnbröden på båda sidorna i en torr stekpanna på ganska hög värme tills de fått lite färg.
Annons
Dela på:

8 kommentarer till “Snabbt glutenfritt tunnbröd”

  1. Maja skriver: 27 november, 2019

    Hej,

    Detta ja jag verkligen testa! Då jag även är mjölkproteinallergiker så funderar jag på vilken mjölk som passar bäst. Soya, ris, mandel?


    1. Anneli Andersson skriver: 27 november, 2019

      Hej! Jag kan tyvärr inte svara på vilken mjölk som passar bäst. Jag har inte provat med någon annan än vanlig.. Kan dock inte tänka mig att det spelar någon större roll för resultatet, det viktiga är att det är någon form av vätska. Lycka till!


  2. Karin skriver: 21 april, 2020

    Vad är skillnaden mellan dina två recept på tunnbröd?


    1. Anneli Bark skriver: 22 april, 2020

      Jag har flera recept på tunnbröd med lite olika ingredienser vilket gör att de blir lite olika. Provbaka gärna båda så märker du själv skillnaden och vilket du gillar bäst 🙂


  3. Cecilia skriver: 27 september, 2020

    Har precis bakat dessa tunnbröd och är mäkta imponerad! Lätt att baka ut med rätt mängd mjöl. Är i chock och positivt överraskad! Kanske vågar mig på fler glutenfria recept.
    Ps. Tror att lite mer salt inte hade skadat men det är ju en smaksak.


    1. Anneli Bark skriver: 27 september, 2020

      Vad roligt att du gillar receptet! Jag tycker definitivt att du ska våga baka mer glutenfritt 🙂


  4. Annika skriver: 3 augusti, 2021

    Bakat detta recept så många gånger att vi har tappat räkningen! Det är enkelt o lätt o smakar gott. Förra gången vi bakade så lät vi bröden svalna av på galler o sen frös vi in dem. Det gick väldigt bra, 20 sek i micron för att tina. Precis lika goda som nybakade! Vi bakar med soyadryck.
    Idag ska jag baka med brödkrydda i o grädda på stekhällen.
    Tack för ett toppenrecept!


    1. Anneli Bark skriver: 6 augusti, 2021

      Åh vad roligt att höra! Tack för tipset, bra att veta att de går bra att frysa in också. Kram


Annons

Laddar