Annons

Svärmors glutenfria hallonrutor

Underbart saftig och god mjuk kaka med hallon. Kakan bakas enkelt i långpanna och det går förstås bra att använda andra bär än hallon om man så vill.

Det här receptet är min svärmor Mariannes från början. Hon gjorde om ett vanligt recept till glutenfritt och det blev så bra att jag bara var tvungen att be om receptet. Självklart delar jag med mig av det till er för den här kakan är så god att ingen får missa den!

Annons

Glutenfria hallonrutor

Annons

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration!

Svärmors glutenfria hallonrutor (ca 30 st)
200 g smör
4 ägg
360 g (4 dl) strösocker
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper mix)
1 tsk bakpulver
5 dl hallon
Mandelspån

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke.
  3. Blanda mjölmix och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.
  4. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25×35 cm) klädd med bakplåtspapper.
  5. Fördela hallonen över smeten och strö över mandelspån.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Annons

Glutenfritt fika hallonrutor i långpanna

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar