Det här receptet är min svärmor Mariannes från början. Hon gjorde om ett vanligt recept till glutenfritt och det blev så bra att jag bara var tvungen att be om receptet. Självklart delar jag med mig av det till er för den här kakan är så god att ingen får missa den! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration! Svärmors glutenfria hallonrutor (ca 30 st) 200 g smör 4 ägg 360 g (4 dl) strösocker 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper mix) 1 tsk bakpulver 5 dl hallon Mandelspån Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Blanda mjölmix och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25x35 cm) klädd med bakplåtspapper. Fördela hallonen över smeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar. Tips på fler goda kakor som bakas i långpanna: Glutenfria nougatrutor i långpanna Glutenfri fudgekaka Glutenfria strösselrutor Glutenfri vinbärskaka i långpanna Glutenfria limerutor