Anneli Andersson heter jag och är ny bloggare här på Året Runt. Jag tänkte börja med att presentera mig lite för alla er som inte redan vet vem jag är. Jag har tidigare drivit min bakblogg Glutenfria godsaker på en annan bloggportal men är nu glad över att få chansen att nå ut till fler genom att blogga här hos Året Runt. Jag är uppvuxen i Dalarna men bor för tillfället i Karlskoga. Till yrket är jag legitimerad apotekare och hälsocoach men på fritiden har jag ett brinnande intresse för att baka och äta godsaker. För ganska exakt 2 år sedan fick jag diagnosen celiaki eller glutenintolerans som det också kallas. Först blev jag förkrossad eftersom jag trodde att jag aldrig mer skulle kunna baka eller njuta av godsaker som kanelbullar, småkakor, nybakade frallor, prinsesstårta, kladdkaka och allt annat som jag tyckte så mycket om. Men så började jag titta på vilka alternativ som fanns till vete, råg och korn och det var som om en helt ny värld öppnades. Jag såg plötsligt på min situation med nya ögon, min förtvivlan vändes snabbt till nyfikenhet och jag förstod att det här var starten på något nytt och spännande. Jag började experimentera med olika glutenfria mixer och mjöler och läste allt jag kom över om celiaki och glutenfri bakning. Redan samma vecka som jag fick min diagnos startade jag min blogg Glutenfria godsaker. Nu bakar jag och experimenterar fram nya recept flera gånger i veckan och jag har insett att det går att få glutenfria bakverk att smaka nästan precis som "vanliga", om inte godare. Det finns egentligen ingen begränsning för vad man kan njuta av som glutenintolerant. Att baka glutenfritt är annorlunda men inte nödvändigtvis svårare än att baka med gluten. Syftet med min blogg är att dela med mig av mina recept och sprida bakglädje och inspiration till alla som vill eller måste utesluta gluten ur sin kost. Jag hoppas att ni vill följa mig och att ni kommer att gilla det jag gör. Kontakta mig gärna via mail eller kommentera i kommentarsfältet om ni har önskemål, frågor eller synpunkter på bloggen och dess innehåll. Tack för att du hittat hit och varmt välkommen!