Annons
Annons

Wienernougat

Det här är ett traditionellt glutenfritt godis som jag gör varje jul. Det är ett av de enklaste julgodisen att göra men blir ju så gott!

Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept.

Glutenfri wienernougat

Glutenfri wienernougat
100 g mandelspån
250 g nougat (jag använder Odense nougat)
150 g glutenfri choklad, tex Fazer bakchoklad (jag använder häften ljus och hälften mörk men det går bra att använda bara ljus eller bara mörk också)

  1. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar få färg.
  2. Smält nougat och choklad i ett vattenbad.
  3. Vänd försiktigt ner de rostade mandelspånen.
  4. Häll smeten i en form, ca 20×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp i några timmar. Skär i bitar.
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar