Vi reste med Ving till Rhodos. Det var enkelt att lägga till glutenfri måltid på flygresan direkt vid bokningen, det fanns som ett alternativ och jag behövde inte ringa för att boka vilket har hänt mig när jag rest med andra bolag. Maten var helt ok och allt fungerade som det skulle (jag har tidigare varit med om att man missat att ta med min glutenfria måltid på flyget så jag litar inte fullt ut på att få min beställda mat). Väl framme på hotellet blev vi välkomnade med varsin välkomstdrink och en liten bakelse. Bakelsen innehöll med all sannolikhet gluten men jag bad inte om något glutenfritt alternativ eftersom jag inte ville besvära och jag hade dessutom inte förväntat mig att få något alls så drinken var en bonus. Hotellet bestod av flera byggnader på ett större område och vi blev skjutsade i en golfbil till byggnaden där vårt rum låg och fick samtidigt en liten guidad tur på området. Rummet var stort och fint och vi hade balkong med utsikt mot havet. Hotellet bjöd också på ett fruktfat och en flaska vin på rummet. Vi kände oss välkomnade från första stund. Vi hade bokat halvpension vilket innebar frukost och middagsbuffé. Varje kväll var det olika teman på buffén så de varma maträtterna varierade. Det fanns självklart också en dignande salladsbuffé med allt man kunde tänka sig i form av olika grönsaker och sallader. Tomater, oliver, tzatziki och fetaost kan man bara inte tröttna på och vi startade varje måltid med en "förrätt" från salladsbordet. Där kunde jag välja och vraka utan problem bland glutenfria grönsaker och annat gott. Vid varje varmrätt fanns en beskrivning av vad rätten innehöll och varje rätt var även uppmärkt med olika symboler för om den till exempel var glutenfri. Det uppskattade jag verkligen, då kunde jag själv se vad jag kunde äta utan att behöva fråga. Det informerades om att det kunde förekomma spår av gluten även i de rätter som var märkta glutenfria och att man kunde kontakta personalen för alternativ. De flesta grytor med såser och liknande var inte glutenfria eftersom de använder vetemjöl för att reda såser. Det fanns dock alltid något för mig att äta även om det vissa dagar var färre alternativ än andra. De dagarna beställde jag risotto eller glutenfri pasta som de lagade speciellt för mig. Det fanns en hörna i restaurangen där kockar stod och lagade mat på beställning så det var verkligen ett plus. Efterrättsbuffén var nästan lika stor som varmrättsbuffén men där fanns ingen märkning om vad som var glutenfritt. När jag frågade efter dessert blev jag serverad en tallrik med olika glutenfria desserter hämtad inifrån köket där kockarna plockat ihop lite av varje. Dessutom fanns det en glassbar där man kunde välja mellan olika sorters glass med topping. Även frukt fanns i överflöd. Det gick med andra ord ingen nöd på mig som älskar både glass och desserter! Miljön och omgivningarna var lika fantastiska som maten och eftersom det var en åldersgräns på 16 år för att bo på hotellet var det lugnt både i restaurangen och på hotellets privata strand. Hotellet hade personal som gick runt och tog beställningar på stranden så det var enkelt att beställa lättare lunch, dryck eller snacks utan att ens behöva resa sig från solstolen! I restaurangen kunde man välja om man ville sitta inne eller ute. Vi satt utomhus varje kväll och det var så mysigt. Bilden nedanför är tagen från vårt bord i restaurangen. Vårt rum låg i byggnaden på bilden och bakom den skymtar havet. Nu kommer jag till den bästa delen - frukosten! Jag älskar frukost men det kan ibland vara lurigt när man är utomlands eftersom frukost vanligtvis består av mycket gluten. På Sentido Port Royal var det inget som helst problem och jag älskade frukostarna! För det första fanns det massor av färsk frukt, grönsaker, yoghurt och annat gott på buffén men det bästa var att de också tillagade glutenfritt på beställning. Första dagen bad jag om glutenfritt bröd, vilket de hade men det var som på många andra hotellfrukostar ganska torrt och tråkigt. Så resten av veckan skippade jag brödet och blev serverad både tunna pannkakor, amerikanska pannkakor och belgiska våfflor. Jag var i himlen! Sammanfattningsvis hade jag en alldeles underbar semester med mycket sol och bad och massor av god mat. Det känns så skönt att kunna känna sig trygg med maten så att man kan njuta fullt ut av semestern eller hur? Om du ska resa till Rhodos kan jag verkligen rekommendera Sentido Port Royal, det var bra på alla sätt. Titta bara på den här stjärnhimlen som tändes upp i poolen på kvällarna och växlade i olika färger, så mysigt! Det fanns också flera barer på området och underhållning varje kväll. Läs också om mina resor och upplevelser kring glutenfritt i Spanien och Wien. Maila mig gärna om dina erfarenheter av glutenfritt utomlands! Kram, Anneli E-mail: glutenfriagodsaker@outlook.com Instagram: @glutenfriagodsaker