Det här receptet är så enkelt att man med minimal ansträngning kan svänga ihop en sats kakor när man är sugen på något gott eller bara kommer på att man vill ha nybakade kakor till kaffet. Farinsocker och muscovadosocker gör att kakorna får en god smak av kola och missa för allt i världen inte flingsaltet som är pricken över i:et!Glutenfria havrekakor med kolasmak (ca 25 st)110 g smör75 g (1 dl) farinsocker25 g (ca 1/2 dl) ljust muscovadosocker (kan bytas ut mot farinsocker)45 g (1/2 dl) strösocker1 tsk vaniljsocker1 ägg40 g glutenfria havregryn125 g (2 1/2 dl) glutenfritt havremjöl (jag använder Urtekram)80 g (1 1/2 dl) majsstärkelse1/2 tsk bikarbonat1/4 tsk krossat flingsalt5 g (1 1/2 tsk) pulveriserat psylliumfröskal (jag använder Premium Psyllium) Smält smöret och blanda det med övriga ingredienser. Tips! Rör ner ingredienserna direkt i kastrullen med det smälta smöret, i den ordning ingredienserna står i receptet.Rör ihop till en deg och låt den ligga kallt i minst 30 minuter. Det gör inget om den ligger i kylskåpet i flera timmar eller över natten.Dela degen i bitar och rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på plåtar täckta med bakplåtspapper.Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter.Tips! Kakorna blir extra goda om du ringlar över lite smält choklad när de svalnat. Degen till kakorna innan de gräddas i ugnen. De nybakade havrekakorna. Kakorna går utmärkt att frysa in och tinar snabbt.Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!Här hittar du fler goda glutenfria småkakor:Dubbla mandelkakorGlutenfria finska pinnarGlutenfria syltgrottorGlutenfria havresnittarGlutenfria russinkakorGlutenfria chokladsnittar med flingsalt