Detta inlägg innehåller annonslänkar till Lindroos Hälsa.Jag äter brödet till frukost med ost eller glutenfri leverpastej och grönsaker, en god och bra start på dagen!Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept. SoftBake går att utesluta i det här brödet men det gör brödet lite mjukare och fluffigare. Läs mer om SoftBake HÄR.Grovt glutenfritt bröd25 g jäst400 g vätska (jag använder hälften mjölk och hälften vatten)40 g (2 msk) mörk sirap45 g (1/2 dl) rapsolja165 g (3 dl) bovetemjöl140 g (2 dl) teffmjöl60 g (1 dl) majsmjöl15 g (1 1/2 msk) finmalet psyllium (jag använder Premium Pyllium)10 g (1 1/2 msk) SoftBake (finns att köpa HÄR)6 g (1 tsk) salt Smula ner jästen i en degbunke.Värm vätskan till 37 grader och rör ut jästen med den.Tillsätt sirap och olja till degvätskan.Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner dem i degvätskan. Arbeta ihop degen tills alla ingredienser blandat sig. Jag använder en vanlig träslev, degen behöver inte arbetas mer än så. Den ska vara kladdig.Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i bunken i ca 30 minuter.Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord, rulla den lite i mjölet och forma den till en limpa. Lägg limpan på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Tips på fler recept med SoftBake:Glutenfria fluffiga frukostrutorGlutenfritt bröd med SoftBakeGlutenfria fluffiga frallor