Annons

Glutenfri fläskfilégryta i Crock Pot

Sedan jag fick en Crock Pot i julklapp har den använts flitigt. Här kommer receptet på en av mina favoritgrytor. Det går självklart bra att laga den i en vanlig gryta också men köttet blir så mycket mörare och godare i en Crock Pot.

Glutenfri fläskfilégryta i Crock Pot

Glutenfri fläskfilégryta i Crock Pot (ca 4 portioner)
400 g fläskfilé
1 stor gul lök
3 morötter
Ca 200 g färska champinjoner
Ca 200 g broccoli (fryst går bra)
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 1/2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 burk konserverade ananasringar (går att utesluta)
1 1/2 dl creme fraiche eller vispgrädde (lagar du inte grytan i en Crock Pot behövs lite mer vätska)
Majsstärkelse och vatten till redning

  1. Putsa och skär köttet i bitar.
  2. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skiva champinjonerna.
  3. Bryn kött, lök och champinjoner i olja direkt i grytan på spisen om du har en Crock Pot som fungerar på spisen. Använd annars en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Lägg över de brynta ingredienserna i din Crock Pot om du använt stekpanna. Tillsätt morötter, broccoli, vatten, tomatpuré, soja och kalvfond. Rör om.
  5. Lägg på locket och sätt grytan på 5-6 timmar låg.
  6. Tillsätt mango chutney, ananas i bitar och crème fraiche eller grädde när det är ca 30 minuter kvar.
  7. Red grytan med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens och låt puttra några minuter till.
  8. Smaka av och tillsätt eventuellt mer smaksättning.

Servera grytan med ris eller ugnsrostade rotfrukter.

Annons

Glutenfri fläskfilégryta i Crock Pot

Dela på:

Annons

Laddar