Glutenfri pizza (en plåt) 20 g jäst 250 g (2 1/2 dl) vatten, 37 grader 5 g (1/2 msk) fiberhusk 45 g (1/2 dl) olivolja 1 tsk salt 1 tsk strösocker 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, t ex Finax röda Tomatsås + valfri topping tex skinka, champinjoner, tomat, lök, ananas, ost 1. Vispa ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. 2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar i ca 5 minuter. 3. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord (gärna en silikonduk) eller direkt på ett bakplåtspapper och kavla ut till en platta stor som en plåt eller flera mindre pizzabottnar om du föredrar det. Om du vill ha en tunnare pizza kan du ta bort lite deg innan utkavling och baka några pizzabröd av degen. 5. Flytta över bottnen på en plåt. 6. Bred på tomatsås och lägg på valfri topping. Pensla pizzakanterna med olivolja. 7. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15 minuter, tills kanterna fått fin färg.