Glutenfri smörgåstårta Glutenfri smörgåstårtbotten Fyllning: 500 g räkor med skal (ca 250 g skalade räkor) 300 g (ca 3 dl) creme fraiche 150 g (ca 1 1/2 dl) majonnäs 2 hårdkokta ägg Ca 1/2 dl finhackad dill Garnering: 200 g cream cheese 200 g (ca 2 dl) creme fraiche 100 g (ca 1 dl) majonnäs Tex. ärtskott, ostrullar, gurka, tomat, räkor, rädisor, syltlök Baka smörgåstårtbottnen och skär den i tre bottnar. Skala och hacka räkorna till fyllningen grovt. Finhacka de kokta äggen. Rör ihop creme fraiche och majonnäs och blanda ner räkor, ägg och dill i röran. Fyll smörgåstårtan med räkröran i två lager. Lägg på den översta bottnen. Blanda ihop cream cheese, creme fraîche och majonnäs. Täck tårtan med krämen ovanpå och runt kanterna. Hit kan med fördel förberedas dagen innan servering. Täck med plastfolie och ställ kallt. Garnera smörgåstårtan med valfri topping. Prova också mina glutenfria räkbakelser eller varför inte baka en glutenfri matpaj till festbuffén?