Annons

Glutenfri tacopaj

Den här tacopajen är en favorit hos oss sedan många år tillbaka och uppskattas av både barn och vuxna. Den är härligt smakrik, krämig och god!

Glutenfri tacopaj

Glutenfri tacopaj
Pajskal:
210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
125 g smör
1 ägg

Fyllning:
1 gul lök
600 g köttfärs
2 påsar tacokrydda
2-3 tomater
1 paprika
4 dl creme fraiche
Ev. riven ost

  1. Mät upp mjölmixen till pajskalet i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter.
  2. Fräs hackad lök och köttfärs i en stekpanna. Tillsätt en påse tacokrydda och låt fräsa med en stund. Fördela köttfärsröran i pajskalet.
  3. Skär tomater och paprika i bitar och strö ut över köttfärsen.
  4. Rör ihop creme fraichen med en påse tacokrydda och bred ut över pajen. Strö över riven ost om du vill ha det.
  5. Grädda tacopajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Servera pajen med sallad och nachos.

Annons
Annons

Tips! Dubbla receptet för att göra pajen i en långpanna.

Annons

Glutenfri tacopaj

Prova även mitt recept på glutenfri matpaj.

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar