Annons

Glutenfri ugnspannkaka med blåbär

Ugnspannkaka är snabblagad och uppskattad vardagsmat. Här har jag gjort en lite tunnare variant med blåbär, som är lika god till lunch eller middag som till efterrätt efter en lättare måltid. Blåbären går bra att utesluta om du hellre vill ha en klassisk ugnspannkaka.

2016-02-10 20_Fotor

Ugnspannkaka med blåbär
3 ägg
5 dl mjölk
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1-2 dl blåbär (frysta går bra)
1 msk smör

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken.
  3. Vispa ner mjölmix, socker, bakpulver och salt.
  4. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  5. Rör ner blåbären.
  6. Lägg smöret i en liten långpanna (25×30 cm) och låt smälta i ugnen.
  7. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri ugnspannkaka med blåbär”

  1. Magnolia skriver: 23 februari, 2016

    Jag undrar varför du använder färdig mjölmix…?


    1. Anneli Andersson skriver: 28 februari, 2016

      Jag använder både mjölmixer och naturligt glutenfria mjöler när jag bakar. Färdiga mjölmixer tycker jag är enkla att använda och neutrala i smaken.


Annons

Laddar