Annons

Glutenfri ugnspannkaka

Klassisk glutenfri ugnspannkaka där jag bytt ut lite av mjölmixen mot havremjöl för att få lite mer smak och näring i pannkakan. Ugnspannkaka är en enkel och snabb vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen.

Glutenfri ugnspannkaka

Glutenfri ugnspannkaka
60 g (ca 1 dl) havremjöl – går bra att byta ut mot glutenfri mjölmix
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör till ugnsformen

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner hälften av mjölken.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en slät smet.
  4. Vispa ner resten av mjölken.
  5. Smörj en ugnsfast form eller en liten långpanna med smör. Jag brukar använda en ugnsform på ca 30×25 cm. Om du vill ha en tunnare pannkaka använder du en större form.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.

Glutenfri ugnspannkaka

Annons
Dela på:

Annons

Laddar