Glutenfri vegetarisk pizza (4 st) Pizzadeg: 25 g jäst 300 g (3 dl) vatten 40 g (2 msk) olivolja 2 tsk strösocker 1/2 tsk salt 440 g (8 dl) Lailas blå mjölmix Tomatsås: 1 förpackning (500 g) krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 tsk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar 2 krm salt 2 tsk torkad oregano Topping: Rödlök Champinjoner Inlagda kronärtskockshjärtan Grillad paprika Oliver Mozzarella Pinjenötter Ruccola Olivolja till pensling Smula ner jästen till pizzadegen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix och arbeta ihop degen, gärna i assistent. Strö lite mjömix runtom degen och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i minst 15 minuter. Låt tomatsåsen svalna en stund. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåtar i ugnen. Skala och skiva löken. Skiva champinjoner, kronärtskocka och paprika. Riv mozzarellan. Stjälp upp pizzadegen på ett lätt mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och kavla ut till runda pizzabottnar. Flytta över bottnarna på bakplåtspapper. Forma en kant runt pizzorna och pensla kanterna med olivolja. Bred ut tomatsås i ett tunt lager i botten av pizzorna. Strö lite riven mozzarella ovanpå. Fördela lök, champinjoner, kronärtskocka, paprika och oliver på pizzorna. Strö över lite mer mozzarella. Ta ut de heta plåtarna ur ugnen och flytta snabbt över bakplåtspapperen med pizzorna på plåtarna. Grädda pizzorna i ugnen tills de får fin färg i ca 10-12 minuter.