I år firar jag våffeldagen med en härlig brunch med olika sorters glutenfria våfflor. Chokladvåfflor är en ny favorit men även glutenfria bananvåfflor med kolagrädde, glutenfria nutellavåfflor och självklart klassiska glutenfria våfflor står på menyn. Glutenfria chokladvåfflor (ca 8 st) 50 g smör 135 g (ca 2 1/2 dl) majsstärkelse eller glutenfri mjölmix 40 g (1 dl) kakao 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 3 dl mjölk 2 ägg Smör till våffeljärnet Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa ihop till en smet. Vispa ner äggen. Tillsätt resten av mjölken (1 dl) och det smälta smöret och vispa till en klumpfri smet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör och grädda våfflor. Rör om i smeten mellan varje våffla. Servera chokladvåfflorna med valfria tillbehör, jag gillar att äta dem med vispad grädde, banan och nutella. Andra glutenfria våffelrecept: Glutenfria våfflor Glutenfria bananvåfflor Glutenfria nutellavåfflor Glutenfria saffransvåfflor Glutenfria semmelvåfflor