Glutenfria frasvåfflor (8 st) 75 g smör 110 g (2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix) 110 g (2 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot majsstärkelse) 1 tsk fiberhusk 1 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas) 1/2 tsk salt 2 1/2 dl mjölk 2 1/2 dl kallt vatten, gärna kolsyrat Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla en stund. Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop smeten. Värm upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i smet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Lägg de nygräddade våfflorna på galler om de inte ska ätas på en gång, så behåller de sin frasighet.