Glutenfria frasvåfflor (8 st)
75 g smör
110 g (2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix)
110 g (2 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot majsstärkelse)
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten, gärna kolsyrat
- Smält smöret och låt svalna.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla en stund.
- Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop smeten.
- Värm upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i smet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Lägg de nygräddade våfflorna på galler om de inte ska ätas på en gång, så behåller de sin frasighet.
2 kommentarer till “Glutenfria frasvåfflor”
Är det 4 dl mjöl el majsstärkelse som gäller, el är det bara 2dl av ovanstående alternativ ?? Blev lite osäker! Mvh Tina
Hej! Det ska vara totalt 4 dl. Antingen 4 dl mjölmix eller 4 dl majsstärkelse eller 2 dl av varje. Jag tycker att det blir allra bäst med hälften av varje.