Annons

Glutenfria frasvåfflor

Här kommer ett recept på riktigt frasiga och goda glutenfria våfflor. Tricket för att få till de där perfekta frasvåfflorna är att inte ha ägg i smeten och att använda iskallt vatten, gärna kolsyrat. Varför inte grädda glutenfria frasvåfflor till söndagsbrunchen idag?

Glutenfria frasvåfflor

Glutenfria frasvåfflor (8 st)
75 g smör
110 g (2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix)
110 g (2 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot majsstärkelse)
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten, gärna kolsyrat

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla en stund.
  4. Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop smeten.
  5. Värm upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i smet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Lägg de nygräddade våfflorna på galler om de inte ska ätas på en gång, så behåller de sin frasighet.
Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria frasvåfflor”

  1. Tina Lindblom skriver: 25 mars, 2020

    Är det 4 dl mjöl el majsstärkelse som gäller, el är det bara 2dl av ovanstående alternativ ?? Blev lite osäker! Mvh Tina


    1. Anneli Bark skriver: 26 mars, 2020

      Hej! Det ska vara totalt 4 dl. Antingen 4 dl mjölmix eller 4 dl majsstärkelse eller 2 dl av varje. Jag tycker att det blir allra bäst med hälften av varje.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar