Annons

Glutenfria kanelbullevåfflor

Våfflor som smakar kanelbullar, visst är det en briljant idé! För mig som älskar både våfflor och kanelbullar är det verkligen en match made in heaven. En doft av nybakade kanelbullar sprider sig i köket när våfflorna gräddas och våfflorna smakar underbart av kanelbulle. Varför inte grädda kanelbullevåfflor på kanelbullens dag på fredag?

Glutenfria kanelbullevåfflor

Glutenfria kanelbullevåfflor (ca 6 st)
50 g smör
2 ägg
250 g (2 1/2 dl) mjölk
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex naturligt glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Kanelsmet
Ca 1/4  av smeten (150 g)
1 msk kanel
1 msk strösocker
Pärlsocker

  1. Smält smöret och låt svalna medan du gör resten av smeten.
  2. Vispa ihop äggen med ungefär hälften av mjölken.
  3. Vispa ner mjölmix, bakpulver och salt.
  4. Tillsätt det smälta smöret och resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  5. Häll över ungefär en fjärdedel av smeten i en mindre bunke. Rör ner kanel och strösocker.
  6. Ringla lite av kanelsmeten i cirklar i ett smort våffeljärn. Häll därefter på våffelsmet så att det täcker och grädda gyllenbruna våfflor.

Strö pärlsocker över våfflorna innan servering.

Annons
Annons

Glutenfria kanelbullevåfflor

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria kanelbullevåfflor”

  1. Sofi skriver: 26 oktober, 2019

    Hur många våfflor ungefär blir det?


    1. Anneli Andersson skriver: 27 oktober, 2019

      Det blir ca 6 st våfflor.


Annons

Laddar