Det här receptet på pannkakor med extra ägg och fiberhusk ger goda pannkakor som håller ihop fint i stekpannan och är lätta att vända. Jag har tillsatt vaniljsocker i smeten för en extra god smak.
Glutenfria lyxpannkakor (4 st)
2 ägg
200 g (2 dl) mjölk
5 g (1 1/2 tsk) fiberhusk
55 g (1 dl) majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Smör att steka i
Valfri garnering, tex chokladknappar, körsbär, frystorkade hallon, blåbär, lönnsirap, nutella, florsocker
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
- Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en klumpfri smet.
- Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
- Stek pannkakor i rikligt med smör.
- Garnera pannkakorna med dina favoriter av tex choklad, nutella och bär. Pudra över florsocker och ringla lönnsirap över pannkakorna vid servering. Servera gärna med glass eller vispad grädde.
Tips på andra glutenfria pannkakor:
Glutenfria chokladpannkakor
Glutenfria bananpannkakor
Glutenfria amerikanska pannkakor
Glutenfria pannkaksmuffins
Glutenfri ugnspannkaka med banan
Glutenfria klassiska pannkakor
Glutenfria äppelpannkakor