Annons

Glutenfria majspannkakor

Här kommer receptet på naturligt glutenfria pannkakor gjorda på majsmjöl och majsstärkelse. Smeten är lätt att steka och ger tunna och goda pannkakor med fin färg.

Glutenfria majspannkakor

Glutenfria majspannkakor (ca 8 st)
2 ägg
80 g (1 1/2 dl) majsmjöl
30 g (1/2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot majsmjöl men stärkelse gör att de håller ihop bättre)
1 krm salt
400 g (4 dl) mjölk
Smör eller olja att steka i

  1. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken.
  2. Tillsätt majsmjöl, majsstärkelse, salt och resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja till lite över medelvärme och grädda gyllene tunna pannkakor.

Glutenfria majspannkakor till frukost

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar