Glutenfria våfflor med brynt smör (8 st) 100 g smör 55 g (1 dl) majsstärkelse 210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 250 g (2 1/2 dl) mjölk 250 g (2 1/2 dl) vatten Bryn smöret genom att smälta det i en kastrull och låt det därefter sjuda långsamt tills det börjar dofta nötigt och ändrar färg från gult till ljusbrunt. Vispa gärna lite försiktigt under tiden. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och vispa till en klumpfri smet. Vispa ner det brynta smöret. Låt smeten vila i ca 10 minuter. Värm upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda gyllenbruna våfflor. Lägg de nygräddade våfflorna på galler om de inte ska ätas på en gång så behåller de sin frasighet. Fler recept på glutenfria våfflor: Glutenfria frasvåfflor Naturligt glutenfria våfflor Glutenfria mandelvåfflor Glutenfria bananvåfflor Glutenfria chokladvåfflor Glutenfria kokosvåfflor