Annons

Glutenfria våfflor med brynt smör

Finns det något bättre än en härlig brunch med frasiga och goda våfflor? Jag testade att bryna smöret till våffelsmeten och det gjorde större skillnad än jag trodde, våfflorna blev verkligen snäppet godare av en sådan enkel sak. De får en karamelliserad och lite nötig smak. Varför inte prova redan i helgen du också!

Glutenfria våfflor med brynt smör

Glutenfria våfflor med brynt smör (8 st)
100 g smör
55 g (1 dl) majsstärkelse
210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
250 g (2 1/2 dl) mjölk
250 g (2 1/2 dl) vatten

  1. Bryn smöret genom att smälta det i en kastrull och låt det därefter sjuda långsamt tills det börjar dofta nötigt och ändrar färg från gult till ljusbrunt. Vispa gärna lite försiktigt under tiden.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk och vatten och vispa till en klumpfri smet.
  4. Vispa ner det brynta smöret.
  5. Låt smeten vila i ca 10 minuter.
  6. Värm upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda gyllenbruna våfflor. Lägg de nygräddade våfflorna på galler om de inte ska ätas på en gång så behåller de sin frasighet.

Glutenfria frasvåfflor med brynt smör

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar