Annons

Naturligt glutenfri ugnspannkaka

Jag älskar pannkaka i alla former och ugnspannkaka är så lätt att göra och perfekt när man är flera och inte vill stå vid spisen och steka tunna pannkakor halva dagen. Jag testade att använda havremjöl i min ugnspannkaka och fick en jättegod, näringsrik och naturligt glutenfri ugnspannkaka.

Naturligt glutenfri ugnspannkaka

Naturligt glutenfri ugnspannkaka
125 g (ca 2 1/2 dl) havremjöl
55 g (1 dl) majsstärkelse
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
6 dl mjölk
3 ägg
Smör till formen

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner hälften av mjölken.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en slät smet.
  4. Vispa ner resten av mjölken.
  5. Smörj en mindre långpanna eller ugnsfast form, ca 30×25 cm, med smör.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.

Naturligt glutenfri ugnspannkaka

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar