Annons

Glad våffeldag!

Våffeldagen är en dag som är väl värd att firas tycker jag. Idag får vi njuta ohämmat av nygräddade våfflor hela dagen - till frukost, lunch, brunch, fika, mellanmål, middag och efterrätt! Här bjuder jag på mina bästa recept på olika sorters glutenfria våfflor.

Ett enkelt sätt att piffa upp en klassisk våffelsmet och ge våfflorna det lilla extra smakmässigt är att bryna smöret till smeten. Prova mina glutenfria våfflor med brynt smör så kommer du att förstå vad jag menar.

Annons

Glutenfria frasvåfflor med brynt smör

Glutenfria nutellavåfflor är en favorit som passar utmärkt som en maffig efterrätt med grädde, frukt och bär. Oemotståndliga våfflor för alla som älskar nutella och choklad.

Glutenfri nutellavåffla

Annons

För dig som istället är galen i kanelbullar (vem är inte det?!) vill jag tipsa om glutenfria kanelbullevåfflor. Förutom att det doftar kanelbullar i hela köket vid gräddningen smakar det fantastiskt gott av kanelbulle. Kanelbullar och våfflor är en oslagbar kombination!

Glutenfria kanelbullevåfflor

Vill du vara traditionell gräddar du naturligtvis klassiska glutenfria våfflor på våffeldagen. Mitt recept med majsstärkelse ger riktigt frasiga och otroligt goda glutenfria våfflor.

Glutenfria frasvåfflor

Eller varför inte prova glutenfria bananvåfflor som är en mer näringsrik och fantastiskt god variant med banan och hasselnötsmjöl. Servera den med kolagrädde och jag lovar att du har en ny favoritvåffla.

Annons

Glutenfria bananvåfflor med kolagrädde

Glutenfria kokosvåfflor är rena drömmen för alla oss som gillar kokos!

Glutenfri kokosvåffla

För dig som inte tål ägg finns också ett recept på äggfria glutenfria frasvåfflor. Utan ägg i smeten blir våfflorna extra frasiga.

Den som älskar choklad får inte missa att grädda glutenfria chokladvåfflor!

Annons

Glutenfria chokladvåfflor

Glutenfria mandelvåfflor är en frasig favorit med mandelmjöl som smakar jättegott och ger mer näring än vanliga våfflor.

Glutenfria mandelvåfflor

Eller varför inte fira våffeldagen med en riktigt god och maffig glutenfri semmelvåffla!

Annons

Sist men inte minst tycker jag inte att vi ska glömma de små men naggande goda småkakorna glutenfria pariservåfflor som också kan få vara med på ett hörn på våffeldagen tycker jag.

Glutenfria pariservåfflor

Önskar er en riktigt god och härlig våffeldag!!

Dela på:

Annons

Laddar